Monday, November 30, 2009

uollz!!
M A A F | S O R R Y

Blog ini ditutup skejap smntara waktu.
sebab ape?
halangan teknikal telah berlaku.
hari-hariku penuh kebizian,
lagipon dok umah nie line agak cam hanjeng!
SO, jd penghalang tok nk bgusip kt sni.
Nnti keadaan da redaa,
kite bergusip cite-cite yg enak ok!

ikhlas: Si Jelitawan, Adell Opa.


Saturday, November 14, 2009

Tajuk: MERDEKA!

MERDEKA! MERDEKA!
MERDEKA!

Saya Kini Sedang bercuti Sem!
Selamat Tinggal Semester 3 !

ape tak bestnye??

** direject dr keje 7E tmpt lame.
** dok umah lame takde keje.bosan!
** nk cari extra money hanco!
** takdpt nk suping2 mgikot plan!
** ahh!! tak suke! benci!!

Friday, November 13, 2009

Tajuk: Destinasi Love!

Oh awk..
since our perkenalan..
ntah..rasa laen sgt..
even i have know u for 3days!
u said " please dont leave me"..
whatever it is..
we have to know first each other k..
in first our date ,
i can see clearly ur respond towards myself..
i felt upset! buttt...
i will try my best to be myself!
as long as u here in my right side ,
i will try!
even its too hard for me..
i wanna be change myself..
which iss.....ahh! it is hard for me to say it!
butt...ahhhh!!! no!!!

Thursday, November 12, 2009

Tajuk: Best Bole?

Erghh.. baru abes CTU ..gap 6hari tok exam PR pulak..Lantas...Jom la ke rumah along di puchong.huhu.. lagipon ibu ade kt sana! ayuh ayuhh... waa rase heppy sgt jumpe akak n ibu tersayang..lame tak balek umah kt johor so mereka pulak stay kt umah along. Daddy lak takde coz bizi dengan kerja nye di UiTM Shah Alam tu. ingatkan nk singgah uitm , tapi tak jadi lak..:)
Kebetulan kt puchong ade lak Smbutan Hri Kanak-kanak Sedunia Peringkat Kebangsaan. Ahh..walopon hari kanak-kanak ..dulik! Aku pegi gak ..satu family pergi..hehe..satu mesia turun uollz.. amat ramai sgt2..bestnyerr.. nape laa da beso..tak kanak-kanak lagik.kalo x .mcm2 barang dpt angkot bwk lek umah..xperlaa..my anak-anak sedara mewakili nyer sudeyhh..hihi:)

Aderla bape2 org artis n personaliti from astro.. best la jugak..tapi ape yg pleng best skalik ialaaahh..dpt tgk Sidang media scara langsung depan mata iollz uollz!! waww..aku dok berangan daaa..feeling2 jd wartawan sudeyh.waaa...nk berangan lagik bolee??

first time tgk menteri nie uolz.. havok la jugak!
meriah!

ha..bekerumun kamera2 kt sini..korang rasa?best?
feeling kann. sume stesen tv ade! Wow!

Sunday, November 8, 2009

Tajuk: No Title.

Ntahla.sejak akhir2 nie rasa laen mcm jerk.. "SAHABAT!" ahh.pukimak same bende tuh! mane ade sahabat kt dunia nih! takde la hek! Paleng Bongok , sebot jek tawu ..kawan la,sahabat la..tp ade ke nk prektikkan nk phm bende tuh!

SAHABAT,
org paleng rapat dgn kite.
SAHABAT,
boleh tolong time kite susah.
SAHABAT,
tmpt kite mgadu nasib dgn masalah.
SAHABAT,
adalah segala2nya!

jawapannya: L.A.N.C.A.U!!

ntahlaa.. sejak idop bedikari nie mcm2 aku da kenal dunia sekeliling nih, pangai kwn2 yg ok , mnyemak , dan memeningkan! sume ade! bagi diri aku , sumpaa aku takde sahabat yg betol2 sahabat! takde! mmg takde! even dgn budak rumah sendiri .. aku tak rasa mereka kwn aku! diorang pon penoh dgn prentending same dgn diri aku. Niat dok dgn diorang nk ubah diri aku.. as long as dpt leh siket interact2 more rapat2 dgn mereka..tp hasilnyaa..non-ado..

mintak tolon pon..agak bekira n penuh dgn alasan.. kalo takde sebb, aku takkan nk susahkan diorang ..aku susah diri aku sendiri even bole mintak ptolongan diorang sebb aku tawu ape reaction or respond mereka. Even masalah aku sendiri , aku tak cite dgn housemate malah cite kt dak2 housemate laen.. kata tmpt nk ngadu?? mane?? tu aku ckp , lancau! kalo la nk dicite kan sorang demi sorang.. smpi 5 , 6 pages gaknye nih.tp xperla.biolah bende tuh pages kt hati ni jek yg tawu..

Eee...stop it la!! kadang rase sedey..marah pon jugak dok ingat bende2 gini. ngadap muke 3 tahun..rasa mcm neraka lak nk ngadap ari2.. tapi inila realiti.. pelakon mmg sume pelakon yg hebat! sume belakon depan2 walhal kt belakang! sape tawu? sape??
Spanjng dok besame ni pon ,,kalo ade mintak tolong ponn.. first2 mcm2 alasan di beri.. kalo ckp tanak.. tanak jerk.kan lg senang.. mmg sumpah susah mintak tlg. kalo tak ikhlas..tak gune jugak! tak dpt ape2,,buang masa je! better ckp , " tanak! aku malas!"
kan lagi senang n jujo gituh.. Aku bukan nk ngate laa or kondem sesape.. tp terkilan jerk nape jd gini.. nape jugak dgn2 dak2 umah laen leh nk pertimbangkan padahal kite budak umah sendirikk?? kite dah ngadap muke since masok sini awal2 dulu lagikk.tapi?? arghhhh....

entahlaa. ikotkan hati rasa nk dok tmpt laen .. dok dlm gua..dok sorang2!! nie kalo da suke nk membahan2kan org , mengata2 , baek takyah kann.. tapi xperla..tunggu n redha jerkla.. so..konklusinya.. tak pelu ingat lebey2.. kalo da tekenal nt pon..ckp jek tak kenal!! kannn!! layak !

p/s: Jgn Bizi Body Sgt Bole Nk Tawu2 Bende Ni?? Mind Ur your Housemate Business! Tak Payah Nak sebok2 intai2 Celah2 Kaen org! Annoying!!

Wednesday, November 4, 2009

Tajuk: Research Selidik.

pic : kata org tua,
"kita kena becinta skang tok carik cinta sjati,
da beso sng nt tau cane erti cinta sjati tuh!"

- TIMBA CARIK PERIGI! -

Betol! sah! aku de wat research and bende nie realiti yg berlaku skarang. Ade 2 situasi dimana bende nie berlaku .. and aku cube bertindak sbg pemerhati sajewp! Based on my opinion and observational laa..

Situasi 1 : Si Pulan ( nama tidak boleh disiarkan )

wanita ini ibarat telalu taksub pd laki nie. Even ade wanita laen cube tok tackle laki ni, wanita ini berasa tak puas hati and terlalu marah . Mulanya , laki nie takde pon filingss pd wanita nie, tp kegedikkan wanita nie tok tackle laki nie maybe buat laki nie sangkot kot! Buat keja sume jadi tak tentu arah dok ingat giler babiss kt laki nie.Motif? padahal laki nie rileks jerk and wanita nie yg lebih2.. korang rasa?? Sanggup wat ape saje tok dptkan laki tadii.. Bukankah segala action perlu dimulakan dgn laki tadi? pelik jerkk!!


Situasi 2 : Si Polan ( nama tidak boleh disiarkan )


wanita nie lak mcm da kena dadah! ketageh giler babis kt laki nihh. ape tujuan tatawu la!
maybe kena mandrem kot..haha. jika dilihat jugakk. laki nie more to relax and wanita nie lak mcm takleh dok diam nk heboh2 nk sgt kt laki nih! motif? Habes sume tempat nak dok kecoh2 nak kan laki nie , even laki nie nmpak baek2 n relaks2 jewp! Laki nie da declare tok maybe berkawan lebih baek , tp pempuan ni maseh lagi dibelenggu setan2 yg masok mandrem td.. nak jugak! mcm takde laki laen daa even die maseh muda n ley dapat laki yg mgkin lagik bagus!erm.pelik jerk!!


dah dah!! stop2..aku agak keliru n tapaham! why situasi nie mudah belaku even aku sbg laki pon..nak starting usha awek punyerla susah! yg nie lak mcm dtg begolekk ..
Cinta tu mmg la tulus la segala.. tapii takyahla nk expose2 sgt kan! " aku tak rasa korang yg kapel2 nie akan kawen jugak last2" ..takde maknenyer! kalo ade 100 org , aku bagik 2 org jek ending dgn kawen! lagik2 yg mude2 cam aku!betuah!! hebat permainan korang hekk!

dah da! stop! stop! opa!
ko takyahla nk enterprem dalam kaen org!
shut up!!

Konklusi:
Wanita: cermin diri and katala whether betol ke aku wat gini.. mcm tak malu jerk aku wat gini! mcm gedik jerkk!! kata gituh ok!!

Lelaki: control situasi and layankan jerkk..hihi.. walo aku tawu kite as lelaki nk lg bagus and akan carik yg lebih bagus dr die kann! dalam hati msti korang ckp , " gediknye pmpuan nie tegila2 kan aku!" haha..

p/s: Sory kalo terasa or berada dlm situasi nie.. takde kena mgena dengan sesape even yg idop or mati. General! tapi kalo makan dalam , maafla!! sedo2 la! hihi:)

-Pendapat korang? kalo ade . . ayuhla berkongsi bersama -
:)

Sunday, November 1, 2009

Tajuk: Layak Kehh??

video
TENGOK NIH !!
Korang Komen La hek Kalo Ade!!
( aku Rekod and tambah2.filing TV3 uollz!)

Korang Rasa??


Peewitt ! Korang!!
Aku Beno2 Cecite Nak Jadi penyampai Berita Aku Nie , Tapi ADO ker?? Ntahlaa .. Sume org Tawuu .. "Salam Sejahtera" . . "Salam 1 Malaysia".. tu trademark aku .. Tapi Sume org habaq kat Aku .. Satu Hari aku akan jadi betol2 penyampai berita nie.. even Boss Beso UiTM pon sendirik da jangka aku akan jadi Newscaster nie. waa..Ta Alip Cing uollz !
Ingat Lagik aku , Zaki , one of my best friends , my raba2 friends , my goda2 friends..Haah..Die artis uollz ! Lantakla aku nk Watpe kt Dier ! Haha..Die ade ckp . . Kawan Laen lak..:

" Dulu Aku anggap ko ckp2 mcm nie Annoying ko tawu x, tapi Lame2 da kenal ko.. rapat ngan ko , baru aku tawu ..Angan2 ko tuh Bukan Angan2 Mat jenin! Baguslaa! " Kata Zaki.

" Ko jgn isaw, aku yakin ko akan jadik pemberita kuo tv jugak nt! Aku leh taget ko bertiga, ko , zaki and timie akan bejaya kuo tv nih "! Kata Wanie.

" Ko mmg ade bakat la..jgn isaw! Takde Org leh buat mcm ko buat skang!even kite sendirik pon tak bole! ko sorang jerk. ko mmg bole jadi! aku tawu daa! "
Kata Aja.

Perghh.. heppy giler babes uollz !! xper2..Bagik Aku masa siket lagik nk berpikir mengenai nie Bole?? Syuhh.. Muhasabah diri japs laa..cehh! Filing Sgt kann !! Hamekk !