Monday, November 30, 2009

uollz!!
M A A F | S O R R Y

Blog ini ditutup skejap smntara waktu.
sebab ape?
halangan teknikal telah berlaku.
hari-hariku penuh kebizian,
lagipon dok umah nie line agak cam hanjeng!
SO, jd penghalang tok nk bgusip kt sni.
Nnti keadaan da redaa,
kite bergusip cite-cite yg enak ok!

ikhlas: Si Jelitawan, Adell Opa.


Saturday, November 14, 2009

Tajuk: MERDEKA!

MERDEKA! MERDEKA!
MERDEKA!

Saya Kini Sedang bercuti Sem!
Selamat Tinggal Semester 3 !

ape tak bestnye??

** direject dr keje 7E tmpt lame.
** dok umah lame takde keje.bosan!
** nk cari extra money hanco!
** takdpt nk suping2 mgikot plan!
** ahh!! tak suke! benci!!

Friday, November 13, 2009

Tajuk: Destinasi Love!

Oh awk..
since our perkenalan..
ntah..rasa laen sgt..
even i have know u for 3days!
u said " please dont leave me"..
whatever it is..
we have to know first each other k..
in first our date ,
i can see clearly ur respond towards myself..
i felt upset! buttt...
i will try my best to be myself!
as long as u here in my right side ,
i will try!
even its too hard for me..
i wanna be change myself..
which iss.....ahh! it is hard for me to say it!
butt...ahhhh!!! no!!!

Thursday, November 12, 2009

Tajuk: Best Bole?

Erghh.. baru abes CTU ..gap 6hari tok exam PR pulak..Lantas...Jom la ke rumah along di puchong.huhu.. lagipon ibu ade kt sana! ayuh ayuhh... waa rase heppy sgt jumpe akak n ibu tersayang..lame tak balek umah kt johor so mereka pulak stay kt umah along. Daddy lak takde coz bizi dengan kerja nye di UiTM Shah Alam tu. ingatkan nk singgah uitm , tapi tak jadi lak..:)
Kebetulan kt puchong ade lak Smbutan Hri Kanak-kanak Sedunia Peringkat Kebangsaan. Ahh..walopon hari kanak-kanak ..dulik! Aku pegi gak ..satu family pergi..hehe..satu mesia turun uollz.. amat ramai sgt2..bestnyerr.. nape laa da beso..tak kanak-kanak lagik.kalo x .mcm2 barang dpt angkot bwk lek umah..xperlaa..my anak-anak sedara mewakili nyer sudeyhh..hihi:)

Aderla bape2 org artis n personaliti from astro.. best la jugak..tapi ape yg pleng best skalik ialaaahh..dpt tgk Sidang media scara langsung depan mata iollz uollz!! waww..aku dok berangan daaa..feeling2 jd wartawan sudeyh.waaa...nk berangan lagik bolee??

first time tgk menteri nie uolz.. havok la jugak!
meriah!

ha..bekerumun kamera2 kt sini..korang rasa?best?
feeling kann. sume stesen tv ade! Wow!

Sunday, November 8, 2009

Tajuk: No Title.

Ntahla.sejak akhir2 nie rasa laen mcm jerk.. "SAHABAT!" ahh.pukimak same bende tuh! mane ade sahabat kt dunia nih! takde la hek! Paleng Bongok , sebot jek tawu ..kawan la,sahabat la..tp ade ke nk prektikkan nk phm bende tuh!

SAHABAT,
org paleng rapat dgn kite.
SAHABAT,
boleh tolong time kite susah.
SAHABAT,
tmpt kite mgadu nasib dgn masalah.
SAHABAT,
adalah segala2nya!

jawapannya: L.A.N.C.A.U!!

ntahlaa.. sejak idop bedikari nie mcm2 aku da kenal dunia sekeliling nih, pangai kwn2 yg ok , mnyemak , dan memeningkan! sume ade! bagi diri aku , sumpaa aku takde sahabat yg betol2 sahabat! takde! mmg takde! even dgn budak rumah sendiri .. aku tak rasa mereka kwn aku! diorang pon penoh dgn prentending same dgn diri aku. Niat dok dgn diorang nk ubah diri aku.. as long as dpt leh siket interact2 more rapat2 dgn mereka..tp hasilnyaa..non-ado..

mintak tolon pon..agak bekira n penuh dgn alasan.. kalo takde sebb, aku takkan nk susahkan diorang ..aku susah diri aku sendiri even bole mintak ptolongan diorang sebb aku tawu ape reaction or respond mereka. Even masalah aku sendiri , aku tak cite dgn housemate malah cite kt dak2 housemate laen.. kata tmpt nk ngadu?? mane?? tu aku ckp , lancau! kalo la nk dicite kan sorang demi sorang.. smpi 5 , 6 pages gaknye nih.tp xperla.biolah bende tuh pages kt hati ni jek yg tawu..

Eee...stop it la!! kadang rase sedey..marah pon jugak dok ingat bende2 gini. ngadap muke 3 tahun..rasa mcm neraka lak nk ngadap ari2.. tapi inila realiti.. pelakon mmg sume pelakon yg hebat! sume belakon depan2 walhal kt belakang! sape tawu? sape??
Spanjng dok besame ni pon ,,kalo ade mintak tolong ponn.. first2 mcm2 alasan di beri.. kalo ckp tanak.. tanak jerk.kan lg senang.. mmg sumpah susah mintak tlg. kalo tak ikhlas..tak gune jugak! tak dpt ape2,,buang masa je! better ckp , " tanak! aku malas!"
kan lagi senang n jujo gituh.. Aku bukan nk ngate laa or kondem sesape.. tp terkilan jerk nape jd gini.. nape jugak dgn2 dak2 umah laen leh nk pertimbangkan padahal kite budak umah sendirikk?? kite dah ngadap muke since masok sini awal2 dulu lagikk.tapi?? arghhhh....

entahlaa. ikotkan hati rasa nk dok tmpt laen .. dok dlm gua..dok sorang2!! nie kalo da suke nk membahan2kan org , mengata2 , baek takyah kann.. tapi xperla..tunggu n redha jerkla.. so..konklusinya.. tak pelu ingat lebey2.. kalo da tekenal nt pon..ckp jek tak kenal!! kannn!! layak !

p/s: Jgn Bizi Body Sgt Bole Nk Tawu2 Bende Ni?? Mind Ur your Housemate Business! Tak Payah Nak sebok2 intai2 Celah2 Kaen org! Annoying!!

Wednesday, November 4, 2009

Tajuk: Research Selidik.

pic : kata org tua,
"kita kena becinta skang tok carik cinta sjati,
da beso sng nt tau cane erti cinta sjati tuh!"

- TIMBA CARIK PERIGI! -

Betol! sah! aku de wat research and bende nie realiti yg berlaku skarang. Ade 2 situasi dimana bende nie berlaku .. and aku cube bertindak sbg pemerhati sajewp! Based on my opinion and observational laa..

Situasi 1 : Si Pulan ( nama tidak boleh disiarkan )

wanita ini ibarat telalu taksub pd laki nie. Even ade wanita laen cube tok tackle laki ni, wanita ini berasa tak puas hati and terlalu marah . Mulanya , laki nie takde pon filingss pd wanita nie, tp kegedikkan wanita nie tok tackle laki nie maybe buat laki nie sangkot kot! Buat keja sume jadi tak tentu arah dok ingat giler babiss kt laki nie.Motif? padahal laki nie rileks jerk and wanita nie yg lebih2.. korang rasa?? Sanggup wat ape saje tok dptkan laki tadii.. Bukankah segala action perlu dimulakan dgn laki tadi? pelik jerkk!!


Situasi 2 : Si Polan ( nama tidak boleh disiarkan )


wanita nie lak mcm da kena dadah! ketageh giler babis kt laki nihh. ape tujuan tatawu la!
maybe kena mandrem kot..haha. jika dilihat jugakk. laki nie more to relax and wanita nie lak mcm takleh dok diam nk heboh2 nk sgt kt laki nih! motif? Habes sume tempat nak dok kecoh2 nak kan laki nie , even laki nie nmpak baek2 n relaks2 jewp! Laki nie da declare tok maybe berkawan lebih baek , tp pempuan ni maseh lagi dibelenggu setan2 yg masok mandrem td.. nak jugak! mcm takde laki laen daa even die maseh muda n ley dapat laki yg mgkin lagik bagus!erm.pelik jerk!!


dah dah!! stop2..aku agak keliru n tapaham! why situasi nie mudah belaku even aku sbg laki pon..nak starting usha awek punyerla susah! yg nie lak mcm dtg begolekk ..
Cinta tu mmg la tulus la segala.. tapii takyahla nk expose2 sgt kan! " aku tak rasa korang yg kapel2 nie akan kawen jugak last2" ..takde maknenyer! kalo ade 100 org , aku bagik 2 org jek ending dgn kawen! lagik2 yg mude2 cam aku!betuah!! hebat permainan korang hekk!

dah da! stop! stop! opa!
ko takyahla nk enterprem dalam kaen org!
shut up!!

Konklusi:
Wanita: cermin diri and katala whether betol ke aku wat gini.. mcm tak malu jerk aku wat gini! mcm gedik jerkk!! kata gituh ok!!

Lelaki: control situasi and layankan jerkk..hihi.. walo aku tawu kite as lelaki nk lg bagus and akan carik yg lebih bagus dr die kann! dalam hati msti korang ckp , " gediknye pmpuan nie tegila2 kan aku!" haha..

p/s: Sory kalo terasa or berada dlm situasi nie.. takde kena mgena dengan sesape even yg idop or mati. General! tapi kalo makan dalam , maafla!! sedo2 la! hihi:)

-Pendapat korang? kalo ade . . ayuhla berkongsi bersama -
:)

Sunday, November 1, 2009

Tajuk: Layak Kehh??

video
TENGOK NIH !!
Korang Komen La hek Kalo Ade!!
( aku Rekod and tambah2.filing TV3 uollz!)

Korang Rasa??


Peewitt ! Korang!!
Aku Beno2 Cecite Nak Jadi penyampai Berita Aku Nie , Tapi ADO ker?? Ntahlaa .. Sume org Tawuu .. "Salam Sejahtera" . . "Salam 1 Malaysia".. tu trademark aku .. Tapi Sume org habaq kat Aku .. Satu Hari aku akan jadi betol2 penyampai berita nie.. even Boss Beso UiTM pon sendirik da jangka aku akan jadi Newscaster nie. waa..Ta Alip Cing uollz !
Ingat Lagik aku , Zaki , one of my best friends , my raba2 friends , my goda2 friends..Haah..Die artis uollz ! Lantakla aku nk Watpe kt Dier ! Haha..Die ade ckp . . Kawan Laen lak..:

" Dulu Aku anggap ko ckp2 mcm nie Annoying ko tawu x, tapi Lame2 da kenal ko.. rapat ngan ko , baru aku tawu ..Angan2 ko tuh Bukan Angan2 Mat jenin! Baguslaa! " Kata Zaki.

" Ko jgn isaw, aku yakin ko akan jadik pemberita kuo tv jugak nt! Aku leh taget ko bertiga, ko , zaki and timie akan bejaya kuo tv nih "! Kata Wanie.

" Ko mmg ade bakat la..jgn isaw! Takde Org leh buat mcm ko buat skang!even kite sendirik pon tak bole! ko sorang jerk. ko mmg bole jadi! aku tawu daa! "
Kata Aja.

Perghh.. heppy giler babes uollz !! xper2..Bagik Aku masa siket lagik nk berpikir mengenai nie Bole?? Syuhh.. Muhasabah diri japs laa..cehh! Filing Sgt kann !! Hamekk !

Friday, October 30, 2009

Tajuk: BEL a.k.a English?

" Awak jelita! Awak Chantek!"
Mood Exam BEL sgt kann!

(Opa on BEL , 30/10/09)

Waa.. BEL311 Final Exam da Lepas! Agak susah jugakk laa..bole tahanlaa..adeii.. hey Opa! Baru BEL Laa.. ade 4 Paper Lagik la Hekkk... Fokus Fokus! Ko jgn asek nak merayap! Nak Online jerkk!! Study La Hekkkk.! Huh!

Psychology
CTU
Public Relations
Journalism

Arghhhhh . . dilanda Ketekanannnn !!!!

p/s: Tadi pegi interview S.A 7 elevenn.. Agak2 Dapat x ?? Moge2 La Hekk !!
:)

Wednesday, October 28, 2009

Tajuk: Normal Lah tuh!

"uishh.kesiannye org nihh!" , kata penonton2 yg tgk..

Ehem..ehem..peewit! jumpe lagikkk..hihi.uollz! ade cite nih! mcm bese la kan..ptg2 after mandi2,aktibiti aku merayaping2 ke umah Eight..o.t.w g sane , ade eksiden kt Simpang IM2 tuh..Waa..ramai betol org tgk! Aku pon singgah jugak jenguh2.. eksiden uollz! iollz takot la! Agak terok la..moto EX5 kaler merah masok bwh kete la hekk..uishh..Mangsanya tedampar lak tepi jalan..siannye tgk..

Pesta tgk org eksiden.. Tengok je ke? Ambulans da kol??

Agak2 kritikal mane moto rider ni ?? EX5 uollz!

tapi kann..mule lah palotak aku nie temenung dok piker...
Mngape mereka lihat jerk ?? Ramai yg tgk mcm pesta uollz..haa! Tak bleh ke spe2 anto tros g sepital? Kena Tunggu ambulans smpi gak ker?? Uishhh..penin gak pikerr..
Betol uollz..hadeii..tapikann tulaa.. iollz nie sbagai penunggang moto jugakk amat berasa gerun n takut melihat2 insiden seperti ini.
Kalo aku la kann yg ade kt situasi begini..cam nerlaa.. Ke same jugak..sume org dok bekerumun n tgk2 aku jerkk ?? Uwaaa . . . Tak patot! tapatottt !!

Tuesday, October 27, 2009

Tajuk: Hari Beranak!

- Mr. Adell Bin Shukor -

Happy Birthday To You,
Im Sweet 19 Now!
Semoga Panjang Umor ,
Murah Rezeki ,
Bahagia Dunia Akhirat!
opss..tetinggal ,

Chomel dan Jelita
Sentiasa Sampai Bila-bila!
:)

P/S: thanks pd sume yg wish!
emmmuahh . .

Monday, October 26, 2009

Tajuk: Welcome to Lembing River!

Ayuh Kawan Kemari Kamu!
Abg Opa Nak Cerita Nih!!


Waa..peewitt ! ape kabo org mesia? harap sihat la hek. tak sihat pandai2 korang la pegi klinik sane. Jom Bergosip! Amat bosan dow dok umah.. lagik2 nk tunggu final nih..agak tensen la jugak kan! Korang nk tawu x , dek kane bosan beno tahap cipan A/L cimpanzi kann.. aku wat plan dengan dak2 umah eight pegi mandi-manda kt Lembing River!

Waa.. Glemer tu name nye uollz! mlm tu aku tidow umah depa.. n pagi2 bangun nihh..kejot mereka semua iaitu si Bob , Zoul , Ferdi and Eight. Lantas bercuci-cuci muka and mulekan perjalanan. Perghh.. giler babes jauh jugak g sane. Hurmm.. setibanya disana, ape lagik..melantak itu perlu la hek! singgah japs kedai MokCik tepi jalan n beli as bekalan. Smpi kt tepi sungai tuh jerk, proses mencari port yg best bermula and makan2 la dulu hek before mandi. Haha..best dow ! sume tak terkecuali tok mandi.. Agak lame sket..si Syahidun lak datang dgn menaiki EX5 nye yg berusia 18tahun itu. Waahaha.. best!

Haa.. korang tgkla aku posing nih..sambel mandi uollz!
posing tu wajib la hek..kann !! bekgraund cantek dow..
korang ado?? non- ado!!


Haa.. mati uollz! Xmakan hati ke tgk iollz posing gini?
uollz nak jugak ker? bole? layak? haa..layakla kann!!


Ni ler jejaka yg terlibat dlm pogrem mandi2 nih!
Best kan! Pileh la Mane bekenan..
( beta takde dlm gambo.beta jd potograper!)


Habes mandi kt pengkalan kubo tuh jerk, Si Syahidun bwk lak g kt tmpt g best.kt hulu dier.Waa.ramai dow org! Betina, Jantan, Mak, Bapak, Sume ade..waa..aku filing2 mandi kt tgah sambel wat aksi sukan Sea Tejun 5meter dr jambatan! Ahakz.. agak lame jugak disana! Satu kjadian , iaitu Zoul hamper lemas ditgah2 gara2 si Syahidun Ngok tuh! Kesian si Zoul la hek..kekecilan nye ituh mendrong lak untuk belaku insiden lemas inih! Daa..suda2..

Habes jerk situ, Adegan puseng memuseng seluruh area Sungei Lembing diteroskan pada jam 5ptg! Waa.lame sgt nih mandi.. takper2..tempat2 besejarah katanye di Sungai Lembing habes sume aku lawati.

Comey Dey beta bposing kn?muke bkarat la hek!sunburn gtu!
Filing sgt kan begambo kt sini.. korang jeles la tuh! sebok!

lagik sekali..para2 jejaka sedang begamba..
Sebagai kenangan uollz..historical places la jugak!
katanyer laa..! korang jgn nk ngumpat2 leh x?!


Lawatan sambel belaja la hekk ! dapat info uollz.mane tawu kuo soalan exam kann..haha! Kirer konklusinya , beta leh royak.. sumenye Memang Havok lak! hebat!

Ujan da turun , otw balek haruslah ride sambel mandi ujan kan ! Muke aku , kemerahan bin kebengkak-kan bin kesakitan bin kemenggelupasan la hekk ! Aiyokk..Bagaimanakah?? Harus diubati segera! Ko ingat senang! Susah dow! Daah dah..takmo royak lagik! jumpe next episod ok!

Monday, October 19, 2009

Tajuk: Lama Menyepi!

saya terlalu tekanan! tertekan wat sy jd mcm nk jerit kuat2!!
(bukan gamba sebenar! ahakz:)

helow..peewitt..waaa..rindunya! lame giler tak update si blog nih..ingin saya maklum kan disini bahawa, saya amat busy sekali sepanjang bulan ini! maaf la sgt2 yerk..actually , byk bende nak tules tapi xlarat n terdaya nak tulis sebab terlalu busy! sumpaa..tak caye tanyerla dak masscomm laen same ade aku tipu ke tak!! hik hik:)
Uishh..amat tension giler babes betol bulan nie..assignment menimbun giler taper , duet lak semaken banyak kopak n teros kopak dok print assignment! ok lagik , kena lak assignment si ads graphic design, habes duet semua! uwaa..skang nih makan nasik n ikan kering jerkkk!! uwaaa...:)
tension2 sgt smpi mahu jadik giler!! huh!

Thursday, October 1, 2009

Tajuk: Kepayahan Journalism!



berbual skejap sebelom agenda meng-interview bermula!

Waa.. dateline for assignment journalism hamper smpi.. keje menginterview wartawan x buat lg. Mdm Pipah dah tnyer daa.. Korang ingat , senang jd dak masscomm? kena interview wartawan la segala..susah uollz..korang ingat dok kena hot2 jerk kt kolej? lagik susahla hekk!! erm..pagi tuh jugak , aku kol wartawan kat The Star Kuantan n wat appointment. Mrs.Roslina amat busy sekali n terpaksa digantikan dgn wartawan Nik Naizi, Presiden Media Phg. Sperti yg dijanjikan , appointment bersamanya di Restoran di area Paya Besar sane. ingatkan orgnyer siyes ,takot la jugak.. aku mcm biase ,amek mood formal-formal nihh..skali.. ruper2yer perghh..spoting giler tenuk ! siap belanja minum n tak tahan lagik , belanja Zaki rokok PallMall beso lagik..pergh..tabek betol! huhu..Patuh start la interview diri nya about "1 Malaysia" tuh.. amat gembira sekali..enjoy uollz!!

aku selaku tukang interview..inilah wartawan yg aku interview.
( aku kena puji sebab leh jd wartawn jgk.tp xminat!sorry)

ade 2 lagik mmber si Nik Naizi ni, Si Rasul ngan sape ntahh. deejay radio sabah.fm and PR di MS Garden.. ade rahsier uollz , kelepuk sgt mereka !haha..kantoii..siap usha2 zaki lagikk!! waaa..zaki akan jd anak ikan merekaa?? waa..haruslah zaki dpt offer wat show kt MS Garden n maybe g RoadTour di Sabah. Sambel nyelam minum air nih, sekaligus pomot2 gaks si artis Zaki nih..hihi..Korang tgk la sendirik pic aku upload nihh.

aktiviti kerana terlalu heppy!
aku ,zaki and beby.


kak ida disawan hantu keheppy-an! babiunz tenuk!

berposing dan teros berposing walopon amat keletihan sgt2!

kami mmg kwn rapat! palotak kami giler same2..
adel,zak,ida,beby..(ida bertindak sbg jurukamera!)


Habes jek inetrview , akibat terlalu heppy. kini masa pula untuk berpoyer-poyer. huhu.. next destination is Telok Chempedak. pegi sane hibur-hibur jerit - jerit and amek gambo jerkk.waa..heppy sgt.. Kak Ida terlalu heppy sehingga memeseg semua org dan menyatakan kegembiraan nyer ituh. ahah..very the poyo. huishh..

Wednesday, September 30, 2009

Tajuk: Cinta Yang Mengarot!

aku rungsing !! sebb pempuan aku jd bingung!

Arghhh.. tensen betol la syal ! dah lame pempuan ni tak kontek , tetibe datang n muncul kembali.. aku bingung tahap kambeng da , kambeng pon xde bingung thap camni gara seorang pempuan nihh suke n nak kapel ngan aku even kami xpenah jumpe. start dr sent wrong sms jerk , n bekenalan n kenal2 by sms . pstuh die tepikat kt aku n nk sgt2 kat aku.motip? aku jd rungsing n tak tentu hala , hari2 sms n kol smpi nanges2 mgharap cinta aku. ape aku nak buat? sdgkan byk kali aku pesn kt dier yg kite takleh kapel , dahla tak penah jumpe , tak penah tgk muke satu same laen n takkenal bekground tetibe nk sgt kt aku smpi nanges2 tanak lepaskan aku . pulak sanggup tunggu aku smpi habes sekolah. adeii.. beribu kali ckp kt dier , habeskan belaja n pelukan masaa..dier still kol n nanges2 tanak lepaskan aku , sampai aku jadi meluat n malas nak layan. adeii.. tok jage pasaan dier , aku ckp yg aku lom besedia nk kapel n takde hati da kt gurl ! (stetment maut uollz!)
tp betol jujo dr hati aku , lom tebukak lagik aku nk bekapel n aku mudah bosan n jemu dengan gurl walo mulenye aku beria-ria dptkannya ,last2 aku cepat bosan!
jahat kan aku!huhu..
pempuan ni maseh menghantui dalam palotak aku.. ape aku harus buat??
uarghhhhh...uwaaaaa....

Saturday, September 26, 2009

Tajuk: Selamat Hari Raya !!


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR
DAN BATIN 2009


waa..ape kabau semuanya.wee,,sorry lame x update blog nih .almaklumla..line tenet kt umah cam haram , so lebih baek mendiamkan diri tkyah online.ni dah balek kolej , line cam hepy2 semula..wee..selamat hari raya uollz semua..hehe..cam biase jek raya kali nie.. sume my adek beradek balek ke umah and celebrate raya same-same..waa.meriah sgt..

anak2 buah yg tsayang yg besame2 sambot
raya dengan pak usu nye hekk !!


pegi semayang raya , sekali smpi masjid, imam da smayang and dpt dengo khutbah jerk..melepas uollz ! salunye kol 8.20am mseh lom smayang gik , cam pelik lak tahun nih..huhu..walopon da menjangkau usia yg tua (tua kew!) maseh lagik dpt duet raya .. agak bnyk sket compare than tahun2 before nihh.. hihi.pegi umah org laen pon dpt duet raya lagik..sangat2 malu hekk !!mcm nk nyorok lam kaen kakak jekk!! hua huaa..
aktiviti beraya with my bff
( apek , pujah , eda and djah )


cuti raya yg lame nih dpenuhi dengan aktiviti bersama rakan-rakan. pergi beraya umah kwn2..syok giler ! lame tak jmpe.. aku tpakse raya dengan mereka kerana depa dah habaq awal2 , aku takde depa taknak raya ! motip?? huhu..penting gak haku hek..wee..
cam biase jugak , depa sume jumpe aku , maseng2 tekejut n puji2 aku n jd bualan mulot dr kwn2 aku..cisss..aku diam2 n anggok2 jerk..(dlm hati bangge uollz!!)

inilah saya ketika berhari raya!
rempit uollz katanye nk pegi beraye!


hang out with apek n fair..
(sorry fair pic u tak tesenarai !)wee


agak2 boring jerk g kuo2 karaoke , lepak bandar , makan kepsi ngan si apek ngan perol ! waa..best la ! xde keje cari keje hekk!
erm..takmo la kecek byk2 sini, uollz tgk jelah gambo2 yg ade nie hekk.. ape yg penting , raya 2009 yang best !!

p/s: tak byk pic..sory..mls nak upload. byk sgt ..:)

Friday, September 11, 2009

Tajuk: Pukimak MAGNA CYBER CAFE!

Kimakk!!! stress aku..mcm nak jerit2 sampai tekeluo anak tekak! pagi tadi aku g MAGNA CYBER CAFE dekat kolej tuh, nk print grafik design tuh , pastuh da sampai sane, bro tu ckp takleh print , sebab printer rosak! pastuh betina tuh lak enterprem , " we do not accept people which is make us second choice!" kimak anjeng stetment dier.. aku nak print situh sebab kedai cine tuh tutop lagik , x bukak. disebabkan aku nie salu pegi ke kedai cina tuh , dier larang aku n tak kasik aku print kt dier! wtf la betine n jantan sial tuh! aku nk print bukan pecume la sial , aku bayo jugak!! pehal lak kerana aku salu g kedai cine , nk tros banned aku. aku kastemer ko!
nampak sgt merek tuh tak pro n bodoh sgt! biase la beniaga, ade pesaingan.. kalo gituh , baek ko tak pyh bukak CC situh , baek ko bukak syarikat beso jerk la syial! mampos kaw , aku doakan meletop kedai ngko tuh. aku nk serang tp kwn2 sume suro sabo.sape nak sabo kalo gituh! kwn2 kelas laen nk print sume okeh jerk..tapi kenapa kena kat aku sorang la sial! sumpah seranah aku kt kedai tuh ..lantakla bulan pose ke..aku ada perasaan jugak pesal lak nk wat gitu kt aku..
seblom ni aku ade jugak print assignment kt kedai tuh.pesal lak tetibe nk larang2 aku..
kimak! sumpah pasni tak kan jejak lagik aku kt kedai tuh n aku jijik tgk muke betina sial tuh!
pegi mati la ko bangkai!
wtf!

Thursday, September 10, 2009

Tajuk: Grafic Design Lagik!

peewitt.. seblah nih design br siap nih.. tadi dpt..baru siap..agak susah nak wat n cipta2 nye.














Sketching tak wat lagik..adeii..tinggal nk sketching jerk.. tapi takde wat pon.patotnye sketch dulu.ahakz..xper2..diam2..
jgn gtaw miss betty okeh! hoho.

Esok nk kna anto.. so..print sok jerk kt kedai cina kt kolej tuh.. boleh2la..takde idea daa nk wat cane lagik.
tp tgk lame-lame , mmg sah2 n agak comel sekalik!
waa.feeling gituh! wee...

Selamat berpuasa n selamat ari ghayer uollz~
weee..

Sunday, September 6, 2009

Tajuk: I'm Lovin It!


pheewittt..!! huhu..dah berapa hari kite sume berpuasa erk..puasa kali nih okeh2 sajewp! aku plak maseh mampu berpuasa n takde lobang-lobang lagik u ollz~ waa..ngidam nyer perot nih nk makan Mekdi! tak kirer...nak makan jugakkk..hoho..
lantas aku membilang kt nai yg aku teringen nak makan mekdi..waa..respon yg baek! dier pon okeh jewp! ape lagik..lebih kurg jam kol 3pagi , pegi ke telok chempedak tuh nak menikmati mekdi sane..

makan set ni jerk uollz..jimat pebelanjaan katanyer!

waa..filing nihh..aku ngan nai jerk.ala2 berdetink gituhh.. nilah masa melepaskan ghairah pada set big mac nihh..waaa..agak puas hati! malam2 minggu laks..perhh...org mcm xnak ramai lak kan..penuh da org mcm lautan tc tuh gak..huhu..
walo duet agak kritikal nih..maseh mahu jugak makan mekdi! takper..ngidam n teringen u ollz~
next time kite nikmati mekdi same2 okeh kawan-kawan!

:: selamat berpuasa n selamat hari ghayer! ::

Thursday, September 3, 2009

Tajuk: Miss Betty ooii!

"marila mari..makanla kit katt.."

ni billboard ciptaan aku yg kena anto esok..br buat tadi..adei..agak penin-penin and susah-susah jugakla,,tp buat jerkk demi esok nak nk kena anto kt miss betty n kalo tak , takde markah n carrymarks siket! huh..ciss betol..
tp agak boleh-bolehlaa n lawo la jugak..
setawu aku jerk, billboard ni letak2 kt jalanraya or highway ker..takleh letak tulisan byk2 sgt nt pemandu akan eksiden dok nak bace abes tulisan2 kt billboard tuh..
huh..ok jerk la kot..
kit kat uollz..coklet gituh,walo x gemar untuk memakannyerr~ hoho

:: ROGER.MOGER ::

Wednesday, September 2, 2009

Tajuk: Cinta Ke Tuhhhh??

"saya tanak becinter..tapii....."

Arinie heppy jugakk.. bgun tido jerk..kol 6pm..tetiber Eysha meseg ajak bukak same tok julong2 kalinyaa..waa..heppy sgt! Teringat laks detik first jumpe dier..Jumpe dier kt M.S Garden Masa audition penyampai ikon rtm tuh.dier pon dtg audition jugaks..masa situh la kenal2 n aku aja dier serba sedikit cara-cara nk bace berita n jadi pengacara..sgt bagus budaknya kerna ikot ape sume yg aku ckp! hoho..last2 kami berdua tak dpt..melepas pulok!!..
hoho..td bukak dengan dier.dr baru lek keje amek dier naek moto kt Megamall tuh..ujan pulok..betambah romentik pulok..huhu..ingat nk bukak pose kt coffee street tuh, tp tak rmi org laks..so ajak dier bukak pose kt Tanjung Lumpor tuh..

" erra fazeera binti aznil nawawi! "

Masa sampai jerk org sume pandang2..tatawu naper..adei..dah lame2 maken rmi org pulaks..jd mcm xslesa aku sume org pandang2.abg laki kt depan aku pon pndang semacam jerk..pelik jugak..lantak jerk..aku maken buat2 havoc jerk la..huhu.. dah jd kebiasaan kemana jerk aku pegi.org mesti pandang semacam..nak kata pakai dress takla pulak..jantan la nih..pelik tol..terang2 aku ni femes..ahakz..( perasantan uollz!)
mcm biase2 bual-bual n bukak same2..cite2 pasal dier..huhu..best laa.. adei..dier comel kot..taste la jugakk.ahaha..pas bukak jerk..tros anto dier balek umah..sian jugaks betemankan ujan2 renyai n kesejukan2..hihi..tp syok wo! feeling habes!
smpi umah jerk meseg-meseg jerk tros..huhu..n nak janji nk bukak same-same lagik ntt.!!
waa..best! mcm sudeyh jatuh cintaaa..tpp...harok!~

:: ketawe.heppy.heppy.jerk! ::
:: zzzzz ::

Monday, August 31, 2009

Tajuk: Merdeka Datang Lagik!

SELAMAT MENYAMBUT
HARI KEMERDEKAAN KE-52


harapan saya:
===============
* palotak ni merdeka dr bende2 mngarot!
* minda aku maken bagus!
* tak mudah dijajah oleh bende2 yg karot lagik harok lagik mengarot!
* maken hot, vogue and gorgeous! ( wawww!)


-rakyat didahulukan,pencapaian diutamakan-

Sunday, August 23, 2009

Tajuk: Yuna Yuni Makaroni!

Aku tawu aku comel kann!!
uhuk.uhuk.uhuk.

Walawehh..kerana..?? si budak Yuna Yuni Makaroni tu dtg perform wat show la..huhu.tiket dah beli bai. so , takmo mensia-siakan nye..pegi ler jugakk~ Agak penat la menanti rombongan cik kiah dier tuh, lebih kurang kol 5pm.. br dier n rombongan cik timah , cik tipah , cik enab dier smpi..ngok la korang nih! maksudnyer dier n femily n geng2 dier lah tuh! huhu..

Yuna sedang perform kt auditorium with her gengs.

Boleh tahanla event tuh, agak menarik. lebih kepada best n kurang daripada membosankan..huhu. masa dek tunggu yuna nie dtg , ader jerklaa mcm2 show di"present"kan..ahaha..tarian segalaa , siap ade baca sajak kemerdekaan lagik tuh uollz..lari tajuk beno nie~ haha..

Muke Yuna real2 depan mata!
(sorry revolusi pic nie mcm taik skett..!)


yuna naek pentas jerk , sume cam biase..dok tepok2 sama itu tngan mereka..aha( klep..klepp!) gitu ah bunyik nyer ngok! huhu.. dier nyanyi 4 lagu jerk.. siket jerk kan.tp ok laa.puas hati lah jugak.
motip aku tgk dier nk dengo lagu "bulan" tuh jerk ..coz aku tatawu lagu dier yg len2..ahah..best la jugak dier nyanyi..er..same sore cam dengo lam musik2 dia dongg~ hoho..
uollz.masa QA session, i bangun uollz..n tanye dier soalan.. huhu.

Ehem..ehem.. nape pandang2?? takde pape lah uollz..
jgn gusip2 lak k..kami mmg laki bini jerk...lalalalala


masa bangun jerk.. penonton2 laen dah tepok2 tgn daa..mcm biase.org suare market nie bangun haruslah ditepo2k tgn kann..(suke2!) abeh show jerk , smpt jugaklaa nek pentas tgk real depan2 muke dierr..agak boleh2 laa.lite2 gituhh..ahah..smpat gak pose sejibik dengan dierr..hihi

yuna begambo dengan her fans!

p/s : Majula Yuna Tok Industri Hibura Tanah Air!
U comel.i suke u! n kiter kawen nt k!
wakakakak...


LUPA PULAKK..
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA
MAKE SURE POSE CUKUP SEBULAN K..

Wednesday, August 19, 2009

Tajuk: Beramal Sebelum Ramadhan!

suasana di lobby kolej ketika sesi menderma darah!

Ayooo..lepak giler babes arini..pulak ade derma arini kt kolej..so im so excited sgt nk derma nyaa..maklumlaa..byk sgt darah nihh! smpi nk derma2 nie..hehe..wat kebaikan uollz.lebih2 lagik nk menjelangnya puasa xlama lagik dah nihh..nih derma darah aku tok kali yg ketigaa...hihi..
agak memuaskan jugak la respon2 dr penderma arini , ramai yg derma tok kali pertama..mcm-mcm aneka ragam laa..biase jerk tuh. mcm biase, 450cc darahku dicopet and dimasokkan dlm kantong tuhh..yg badan kecik2 especialy gurl tuh dier mek 300 or 350cc jerk.. wanita nie lemah katanya~ kang amek byk2 rmi lak yg pengsan2 nt.huhu.
korang tgk ler nie , sedikit gambo2 sempat diamek tadi:

kak ida juga bersama2 turun kepadang menderma darah
(baby menunggu dgn penuh smgt mmber skongan moral! hoho)

ketika upacara menderma darah sedang berlangsung.
aku rileks jerk..uollz? penah ker?


darah saya dalam kantong ini! gune kanla dier kalo anda perlukannya ok!

selesai sudaa..lap2 bekas cocok jarom tuh..saket jugak uollz..letih!

adegan yg wajib berlaku! ade jek pengsan pas derma darah..
lemah sgt uollz..korang? ado? nan-ado!

walo pape pon..pengalaman sume nihh..takdpt wat amal jariah byk2.ni pon da cukop kire membantu jugak mane2 insan yg mmelukan..esey-eseynya..setitis darah mampu menyelamatkan 1 nyawa uollz..anda bile lagik?
derma lah darah di hospital yg bedekatan!

p/s: majulah sukan untok negara ( tetiber! xde kna mgena!) hoho



Tuesday, August 18, 2009

Tajuk: Kedai Serbaneka Dalam Kenangan!

KENANGAN UOLLZ!
SA Adell , store #0721 Nusa Damai.

(korang penah ke??) so..diam!


Ayoo..letihnya arinie! kelas dr kol 10.30am stret smpi kol 6.30pm.. masa kelas CTU ,harok jadinyer! lentok2 muke kt kusi n meja dek kerana ngantok yang giler2 tahap taper. pulak subjek agama! adei..balek jek kelas tros pecot laju2 balek umah n tuko segala baju n pakai kaen bekemban jerk n tros tido! sedo2 kol 10pm sudeyh..perot agak weng sajerkk..berkugiran2 berdansa2 kerana lapor
sgt..lantas pinjam moto naif g TAJ beli roti canai kosong..hoho..
Sedikit gambar masa aku keje dulu tok tatapan korang:

rindu nk jaga post nie..rindu nk tegedik2 kt kaunter nih!

Along the best frend n peng yg terbaek wok!
dier suke ramas2 nenen aku! ciss!


Malam terakhir besama kak yana!
si budak comel naek moto ego n eksiden patah tgn baru2 nie~
(dah tua uollz..umo 24 daaa dier).awet muda gituh!


Si bapok Ikmal n MakHayam Faten!
Hobinye menjalang depan 7e n kacau aku keje shift malam!

tiada dlm gmbr: si bohsia n bapok treler! wakakak~

singgah jap kedai 7eleven mencari roti sebagai bekalan tambahan kalo lapo malam uollz..hoho.usha2 keje situh..basic rm600 je uollz..siket kott! huh, baru nk survey2 keje..dulu masa aku keje 7e kt JB uollz..basic jerk rm800 uollz k.~ goyang kaki goyang montot masa cucok bank amek gaji dek beriban2 gaji masok.huh..
tetibe rindu sgt kt tmpt keje lama walopon sebulan baru meninggalkan mereka2 disana..uwaaa..indu kt along, kak yana , makpah , ain,kak liza, kak aisah..huhu..lagi sedih , baru2 nie along meseg gtaw..asben kak aisah dh kembali ke rahmatullah..tekezut giler tenok sgt..salu nmpk die amek cik aisah tu time lek keje..cik aisah tu lak..dr seorang cleaner dah naek pangkat jd SA mcm aku n geng2 laen..uwaaa...

p/s: cuti sem nie nk try keje 7e lagik kt area kuantan nie..cuba okeh kimak~

-roger.and.hout-